1-1 % – köszönet – rendelkezés menete

Kedves Rendelkező!

Köszönjük az elmúlt évi szja 1+1% fel­ajánlásokat, melyben a Magyarországi Metodista Egyház       (1402 fő  – 7.128.283,-Ft), illetve a Márta Mária Alapítvány (177 fő – 608.517,-Ft) javára rendelkezett. Nagy szükségünk van a szolgálat végzéséhez ezekre a forrásokra. Kérjük, hogy támogassa továbbra is egyházunk szolgálatát és ha tud, segítsen további szja-felajánlók megszólításában!

Tisztelettel kérjük, hogy idén is rendelkezzék SZJA 1%-áról a
Magyarországi Metodista Egyház
javára! Technikai száma: 0073

Adója 1%-nak felajánlásával a gyermekek, fiatalok, a családosok és idősek, hátrányos helyzetűek és romák között végzett hitéleti és szociális egyházi munkát, szolgálatot valamint az evangélium terjesztését segíti.

Tisztelettel kérjük továbbá, hogy rendelkezzék adója második 1%-ról az egyház szeretetotthonaiban élő időskorúak gondozását támogató
Márta Mária Alapítvány javára! Adószáma: 19231945-1-17

Ki rendelkezhet?

Bárki, aki szja-bevallást vagy egyszerűsített bevallást ad, illetve munkáltatói adómegállapítás útján teljesíti kötelezettségét, jogosult az adójának kétszer 1%-áról rendelkezni. Egyház részére még abban az esetben is érdemes rendelkezni, ha a magánszemély fizetendő adója 0 forint (pl: kiskeresetűek, nyugdíjasok, ösztöndíjasok, stb.). Az egyházak – az egy százalékon túli – állami finanszírozása a rendelkező magánszemélyek száma (és nem a felajánlott összeg nagysága) alapján történik, így a 0 Ft-ról történő rendelkezés is növeli az egyház részére juttatott állami támogatás részarányát.

Hogyan rendelkezzünk?
A rendelkező nyilatkozatok benyújtási határideje minden adó-megállapítási mód esetén 2016. május 20.

  1. Lehetőség van arra, hogy az adónk 1-1%-ának felhasználásról a bevallás/egyszerűsített bevallás részét képező EGYSZA lapon rendelkezzünk és azt a bevallással együtt továbbítsuk az adóhatóságnak.
  2. A személyi jövedelemadónk 1-1%-áról a rendelkező nyilatkozatot 15EGYSZA nyomtatványon önállóan, 2016. május 20-ig is megküldhetjük az adóhatóságnak elektronikusan, vagy papíron kitöltött formában.
  • Elektronikus beküldési mód választásakor az EGYSZA és az ADOAZONOSÍTÓ lapok aktiválásra kerülnek és kitöltésük után elektronikus úton beküldhetőek.
  • Papír alapú beküldési mód választásakor az EGYSZA lapot a borítékba helyezés után rá kell írni az adóazonosító jelet. A borítékot postán vagy személyesen 2016. május 20-áig kell eljuttatni az adóhatósághoz.
  • Amennyiben munkáltatója útján kíván rendelkezni, kérjük ne felejtse el az adóazonosító jelével ellátott borítékot a ragasztott felületére átnyúlóan saját kezűleg aláírni, és a borítékot legkésőbb 2016. május 11-éig a munkáltatójának átadni.

 

A nyilatkozatunk akkor érvényes, ha

  • a rendelkező nyilatkozatot határidőre megküldjük az adóhatóságnak,
  • és adónkat a törvényes határidőig maradéktalanul meg is fizetjük.

 

Köszönjük támogatását!

Budapest, 2016. január 8.
Magyarországi Metodista Egyház

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: